Main

Agenda

Festivals

A Star is Born

De Paviljoens

Paviljoen WinschoterkadePaviljoen ReitemakersrijgePaviljoen Diepenring

De Paviljoens:

In de zomer van 1996 bereikt de herinrichting van de openbare ruimte in Groningen haar hoogtepunt. Tegen het decor van openbare ruimte die nog daadwerkelijk op de schop is vindt een rendez vous plaats tussen stedebouw en cultuur, in de beste traditie van fameuze voorgangers als What a wonderful world (de 'videopaviljoens') en Stadsmarkeringen.

Vier internationale teams van elk een architect en een kunstenaar hebben voor evenzovele locaties in de openbare ruimte van de stad Groningen een ontwerp gemaakt. De locaties zijn zo ontworpen, dat mensen zich er plezierig voelen en tegelijkertijd worden geprikkeld om er gebruik van te maken. Twee ervan zijn permanent. Deze komen aan de Winschoterkade en aan de Reitemakersrijge, als balkons van de binnenstad. Voor de twee andere zijn mobiele podia ontworpen. Bij de sluis van Dorkwerd, het meest noordelijke punt van Groningen -het balkon van de stad komt het mobiele podium te staan. Het drijvende paviljoen zal door de diepenring en over het Reitdiep varen. Dan zijn er nog twee locaties waar cultuur en openbare ruimte bij uitstek elkaar versterken. En ervan is het Noorderplantsoen tijdens Noorderzon. De Grote markt is de andere.

A star is born is de inwijding van de lokaties: zeven weken lang vinden er ter plekke zeer uiteenlopende theater-voorstellingen plaats. Hierbij zijn de ontwerpen in hoge mate bepalend voor het karakter van de voorstellingen. Voor iedere locatie is naar een eigen sfeer gezocht.

[Reitdiep] - - [Winschoterkade] - - [Reitemakersrijge] - - [Diepenring]

webmaster@iprecom.nl
de Iprecom Groep