De Popprijs 2005 is gewonnen door Within Temptation."Door deze groep heeft Gothic Metal in ons land een nieuw ijkpunt gekregen", aldus de jury.

Popprijs (foto: Karen Saaman)

NOORDERSLAG WEEKEND 2006 IN CIJFERS
Bezoekers: 14800
Nationaliteiten: 32
Professionele deelnemers: 1950
Acts: 227
Radio stations: 30
ETEP festivals: 48
Stages EuroSonic: 22
Stages Noorderslag: 9

Het Noorderslag Weekend 2006 dat plaats vond op donderdag 12, vrijdag 13, en zaterdag 14 januari, bestaat uit EuroSonic (Europe’s Prime New Talent Event) en het Noorderslagfestival. Tijdens EuroSonic op 12 en 13 januari traden, verdeeld over 20 podia in de stad Groningen ongeveer 135 Europese bands en acts op. Op het Noorderslag Festival op 14 januari waren er in de Oosterpoort ruim 45 bands en acts te bekijken en te beluisteren. Het Noorderslag weekend ontving daarnaast nog een grote delegatie vanuit de Europese muziekindustrie op het Noorderslag seminar. De focus lag dit jaar bij EuroSonic op Duitsland.

 
- concerten van do 12 jan
- concerten van vr 13 jan
- concerten van za 14 jan


WDR Rockpalast heeft dit jaar tijdens het Noorderslag Weekend opnames gemaakt voor een documentaire welke later dit jaar zal worden uitgezonden. De WDR camera’s waren aanwezig bij de volgende concerten:
donderdag 12 januari
Corvus Corax & Cantus Burana (D), Marvin (CH), Spleen United (DK), The Radio (IRL), The Chalets (IRL), Campsite (DK), Clor (UK)
vrijdag 13 januari
Pete Philly & Perquisite (NL), Culcha Candela (D), Madsen (D), The Editors (UK), Animal Alpha (N), Shout Out Louds (S)
zaterdag 14 januari
New Cool Collective Bigband (NL), zZz (NL), Epica (NL), Kraak & Smaak (NL)

Noorderslag Weekend 2007 op 11, 12 en 13 januari (TIP: ZET HET ALVAST IN JE AGENDA)

Noorderslag weekend 2006 is succesvol verlopen; er waren bijna 15.000 bezoekers en meer dan 220 acts in Groningen!
Luister nu naar de EBU-bands: De European Broadcasting Union ondersteunt een aantal bands die op EuroSOnic optreden: een groot aantal optredens wordt live uitgezonden. Ga naar www.eurosonic.net en klik op "Listen To The Acts".
Gratis mp3'tjes van Duitse bands die op EuroSonic spelen zijn te vinden bij Tonspion.

Noorderslag SMS Publieksprijs gaat naar: De Jeugd Van Tegenwoordig

Tijdens Noorderslag afgelopen zaterdag 14 januari kon het publiek via SMS stemmen op hun favoriete act van de avond, de MusicFromNL SMS Publieksprijs. Onder de stemmers werden prijzen verloot zoals bijvoorbeeld vrijkaarten voor Noorderslag 2007. Voor de band met de meeste stemmen is er een beker als prijs.Na de Jeugd Van Tegenwoordig kreeg New Cool Collective Bigband de meeste stemmen en San Andreas werd derde. (zie ook: musicfrom.nl)

Leon Verdonschot Pop Pers Prijs
Leon Verdonschot (rechts op de foto) heeft tijdens het Seminar de Pop Pers Prijs gekregen. Verdonschot schrijft o.a. voor de Nieuwe Revu en de Groene Amsterdammer, daarnaast is hij presentator bij KINK-FM. De Pop Pers Prijs is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut ter stimulering van de Nederlandse Popmuziek.

Noorderslagweekend 2005 video impressie
Jasper Buurman en David Liklikwatil maakten over de 2005 editie van het Noorderslagweekend de volgende video-impressie (Windows Media).

 

ZzZ at Noorderslag
Animal Alpha at EuroSonic
Whipster at EuroSonic
Meer foto's van het Noorderslag Weekend op:
Dutchsound.nl
Coldplayfans.nl
Albert Hartwig
 ArtiestenIndex
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z # [all]

“Waarschijnlijk de beste plek om Europees talent te checken. En daarnaast heeft Groningen zoveel leuke tenten dat je het zo ‘live muscic heaven’ kunt noemen.” Aldus Juha Koivisto, promotor van Finse Provinssirock Festival.
(Bron: Metro, januari 2005 ‘Noorderslag tien keer toegelicht’)

Daniël Lohues: “ik vind het erg goed dat Noorderslag bestaat, ik denk dat veel bands daar wel garen bij gesponnen hebben.” Zelf zegt Loheus geen echte popfestival bezoeker te zijn. De drukte wordt hem als nel te veel. “maar de sfeer op Noorderslag is altijd te gek.
(Bron: Dagblad van het Noorden, januari 2005, ‘Ik voelde me God op aarde’)

"Noorderslag Festival heeft de unieke gave om naast de bands die het afgelopen jaar zijn opgevallen in het clubcircuit en de media ook altijd weer enkele verrassingen op het podium te hebben. Zo zag ik daar Ali B in een klein bovenzaaltje voor het eerst optreden."
(Michel Penders - MTV/TMF)

"Een van de belangrijkste muziekifestivals, niet alleen in Noord-Europa, maar eigenlijk van de hele wereld" -
(Jesper Majdall, manager van Under Byen (dk))

EssentBuma-StemraEBU3FM3voor12ConamusDe Oosterpoort
Download Macromedia Flash I Copyright © 2005/2006 St.Noorderslag