Plato's Noorderslag showcase


Place : PLATO
Date : SAT 15 JAN
Time : 13.00

Supermannen - 13.00 uur
De Supermannen bijten vandaag het spits af. Mocht je nog niet helemaal wakker zijn, kom dan vooral even langs. Een beter begin van de Noorderslag-dag kun je niet krijgen.

Lilian Hak - 13.30 uur
Speciaal voor ons komt Lilian naar Groningen om haar prachtige ingetogen liedjes te vertolken.

Vladimir - 14.00 uur
Vladimir komt niet uit de achterbuurten van Moskou, maar uit Utrecht. Hun muziek hangt de beginselen van postrock aan. Dynamiek,melancholie en verrassende wendingen compleet met een kek trompetje.

Intersection - 14.40 uur
Dit Braziliaans/Marokkaans hiphopkwartet uit Haarlem trok op uitnodiging van Youssou N’Dour naar Senegal om aldaar onder diens toeziend producerend oog met lokaal raptalent te werken.

Smutfish - 15.20 uur
Americana van de lage landen. Voor liefhebbers van Green on Red en Sixteen Horsepower.
Hun debuut album ‘Lawnmover Mind’ telt 10 mooie luisterliedjes. Kijk, luister en huiver.

GEM - 16.00 uur
De Nederlandse Strokes worden ze wel genoemd, maar daar doe je GEM eigenlijk te kort mee. Niks geen slap aftreksel, maar gewoon een eerlijke rockband. Met hun eerste album hebben ze dat zeker laten weten. Neerlands hoop in bange rockdagen.

Sheer - 16.40 uur
Britpop uit Haarlem, je houdt het niet voor mogelijk, maar toch is het zo. Na het flitsende debuutalbum ‘The Keyword is Excitement’ stond de groep dit jaar op elk groot festival. En nu ook bij ons.

Solo - 17.20 uur
Solo was in september ook al bij ons met hun silent discoshow en met veel succes. Het duo wordt gevormd door Michiel Flamman - ook bekend als J. Perkin - en Simon Gitsel. Samen maken ze songs die zwaar aan het werk van Nick Drake, Ed Harcourt en Simon & Garfunkel doen denken. Maar je luistert en kijkt wel naar Solo.

Lange Frans & Baas B. feat. D-Men
17.45 uur
Lange Frans en Baas B. zijn vlot gebekte rappers die vette hits scoren. Zoals ‘Moppie’, ‘Ideale vrouw’ en ‘Zinloos’, het nummer over (of liever tegen) zinloos geweld. Hoeveel hits er nog gaan komen? Volgens ons nog heel veel.