Place : 3 voor 12 Zaal
Date : SAT 15 JAN
Time : 20.30 - 01.30








20.30 uur: Voicst ft. David Gilmour Girls
De omschrijving ADHD-rock dook al vaker op voor de nerveuze en toch melodieuze herriepop van Voicst. De Essent Award 2003-winnaars speelden al een keer of wat op Noorderslag en na de goed ontvangen cd ’11 11’ kan niemand meer om ze heen.
Het geluid van David Gilmour Girls wortelt in het hoekige punkfunk-geluid dat van dik twintig jaar her stamt en nu weer helemaal hot is. Je leest het goed: er mag gedanst worden.

21.30 uur: Erik Vandenberge
Nadat zijn vriendin hem de straat opschopte, besloot Erik Vandenberge ‘de Bob Dylan van Zeeland’ te worden. Een paar ijskoude weken op camping De Zonnekoningin in Arnemuiden resulteerde in ‘Tent & Oily Smoke’, een prachtig album met eenentwintig mooie kleine liedjes. Ach, elk nadeel hep z’n voordeel.

22.30 uur: Ghost Trucker ft. Roald van Oosten en Rick Elstgeest
De leden van Caesar besloten enkele maanden geleden tot een sabbatical year, hetgeen frontman Roald Oosten alle tijd en ruimte gaf zich muzikaal eens flink uit te leven. Bijvoorbeeld met Rick Elstgeest, zanger van het eigenwijze Kopna Kopna. Onder de naam Ghost Trucker worden de muzikale gebaande paden flink omzeild.

23.30 uur: Harry Merry
Een muzikaal genie? Of houd je er een andere mening op na? Hoe dan ook, met het oude Radio Veronica als belangrijkste muzikale inspiratiebron maakt de Rotterdamse orgelvirtuoos Harry Merry in ieder geval volstrekt unieke muziek. In oktober verscheen zijn debuutalbum ‘Well… There’s Another Nice Mess You’ve Got me into’.

00.30 uur: LPG
Dat LPG ook al is toegevoegd aan de immer uitdijende stal van Excelsior hoeft niemand die de slimme mix van ingetogen, fraai meerstemmige nummers en heftige, noisy uitbarstingen heeft gehoord, te verbazen. Binnenkort verschijnt het debuutalbum ‘I Fear No Foe’, voorafgegaan door een splitsingle (ja, op zevenduimsvinyl), met Spinvis op de keerzijde.

01.30 uur: Spider Rico
Met Spider Rico beschikt Nederland over een band die elk ingekakt popzaaltje in vuur en vlam zet met garagepunk in de zesde versnelling. De groep beschikt, net als bijvoorbeeld Mando Diao en The Libertines, over twee leadzangers die elkaar zowel live als op plaat (‘So You’re Really That Guy From Spider Rico’) afwisselen.