Merry Pierce
Kleine Zaal

Merry Pierce is van oorsprong een eenmansformatie in de vorm van Jarno Volman of Volmanza, het brein achter het huidige quartet Merry Pierce. En als ik de Nederlandse muziekjournalistiek mag geloven is Merry Pierce Neerlands hoop in bange dagen op popgebied.
Nou ik mag ze graag geloven. Akkoord, de low-fi pop van Merry Pierce is typisch my cup of tea en deze jongens weten de juiste snaar te raken. Gelukkig klinkt Merry Pierce ook echt als een band in plaats van een singer-songwriter met gastmuzikanten. Compact, strak en vol dynamiek. En dit was nog maar het zesde(?) optreden van deze formatie. (3 weken geleden stonden ze nog in de Vera Kelderbar waar als iederen op elkaar gaat liggen bijna 100 mensen inpassen.)
Het kan snel gaan in de popbusiness. Merry Pierce speelt sfeervolle popliedjes met een zeer spannende opbouw; als je denkt weg te kunnen dromen op de bezwerende gitaarlijnen wordt je vriendelijk wakker gefluisterd door een subtiele tempowisseling of een mooi orgelriedeltje. Wat een geraffineerde composities. M'n hart loopt over. Merry Pierce is fris en vriendelijk voor het gehoor, misschien iets te intelligent voor het kickruftige festivalpubliek. Kopen die plaat!!! En tot volgend jaar.

Sjors

[Click op één van de kleine foto's om een foto in groot formaat te zien]

back to index