Green Lizard
Kleine Zaal 22.30 uur

1994, dat is het jaar waarin de gebroeders Ajong een bandje begonnen. Nu, in 2001, is Green Lizard een band van formaat, en dan nog een bijzondere ook. Een vaste schare aanhang volgt de band tijdens de intensieve tours en dat blijkt ook bij het optreden op Noorderslag.
De zaal is mutjevol en met een gedreven mix van grunge, hardcore en metal verandert de Tilburgse band de zaal in no time in een kolkende massa. Green Lizard is een op en top energieke live-band.
Er bestaat een sterke wisselwerking tussen band en publiek, en dat is vooral te danken aan de sympathieke zanger Remi die zingend, schreeuwend en fluisterend de zaal volledig inpalmt. De band speelt behendig en geroutineerd en slingert opnieuw de live-favoriet "Wrapped Around Your Finger" de zaal in. Jawel, van de vroegere hit van The Police wordt hier vakkundig een intense cover gemaakt. Wanneer rapper Brainpower als gast een bijdrage levert aan het concert, trilt de vloer van de Oosterpoort. "Bedankt voor jullie warme onthaal", hijgt Remi nog na. Het is geheel wederzijds.

Ramon

back to index