Feverdream
Kelder 21 UUR

Tjonge. Noorderslag 2001 aardig. Eerst constateer ik vol verbazing in de Foyer, dat de Grote Prijs winnaar deze keer niet een of ander suf geforceed klinkend onzin-bandje is, maar dat INCENSE een vetblazend underground-rock trio is en dan nog verdomde goed ook. Maar goed ik moet alweer verder naar de Kelder, waar FEVERDREAM losbarst voor een vollopende Kelder.
De geëmotioneerde en heftige gitaarmuziek van het trio (hee alweer) uit Rotterdam,
zal misschien teveel zijn voor de gemiddelde festivalganger, maar liefhebbers van bands als pak 'm beet Blonde Redhead en At The Drive In zullen toch aardig smullen. Niet voor niets stond de band laatst al een aantal keren in het voorprogramma van Blonde Redhead, waaronder in Vera alhier in Groningen. Het is een genot om te zien hoe drie jonge kids (leeftijd van 17 tot 21) zo intens gedreven en vol energie losbarsten en van dwarse akkoorden, complexe ritmes en dito songstructuren een organisch geheel weten te smeden.

De zanger-gitarist stort zich vol overgave in het publiek en schreeuwt zonder microfoon over de doordreinende basnoten van bassiste-zangeres. Een dramatisch, maar welgemeend effect. De wanhoop druipt er van af. Af en toe bewijst FEVERDREAM in een verdwaald verstild moment ook heel melodisch te kunnen, maar dan barst het weer helemaal los, waarbij zowel de gitarist als de bassiste hartverscheurend door elkaar krijsen. Emocore is een wat al te vaak gebruikte aanduiding voor heel uiteenlopende bands, maar hier wel van toepassing. Erg overtuigend en erg goed. En de drummer droeg ook nog eens een Notwist shirt! ;-)

Dikkie

[Click op één van de kleine foto's om een foto in groot formaat te zien]

back to index