Arling & Cameron - Binnenzaal, 20.30 uur
"Welkom op de Noorderslag! Dit is het eerste optreden van Arling & Cameron in Nederland en misschien wel meteen het laatste!" Met veel ironie beginnen Richard Cameron (zang, samples & programmering) en Gerry Arling (bas & gitaar) aan hun muzikale trip in de Binnenzaal, bijgestaan door de Duitse Groninger Jan Klug (saxofoon, casio, dwarsfluit, fx en samples) en... Fay Lovski (zang & theremin).
Dat je met de door Arling & Cameron uitgevonden All-Inn ook werkelijk alle kanten op kunt wordt meteen duidelijk, als Fay Lovski op de theremin (een op electromagnetisme gebaseerd instrument) een stuk van Mozart begeleidt. Dan wordt de video gestart en beginnen de jungle en big beats waarop de prettig gestoorde soundtrack-dance van Arling & Cameron is gebaseerd.
Terwijl de Binnenzaal langzamerhand volstroomt verandert de ironische droog-humoristische stoïcynse houding in uitbundige feelgood-entertainment. Terwijl de beats een dansbaarheidsgehalte Fatboy Slim (om maar iets te noemen) aannemen, trakteert de band het publiek op een filmsoundtrack die dwars door het tweede gedeelte van de vorige eeuw trekt: van een spookachtige Hitchcock-thriller tot vette sleazy seventies detective funk, aangevuld met hedendaagse housedisco. Muziek, die erg doet denken aan Japanse geestverwanten als Cornelius en Pizzicato 5. Arling & Cameron touren al tijden van Japan totaan Amerika, maar mogen wat mij betreft Nederland wel wat vaker opnemen in hun reisschema!

Dikkie.