Layer 14Layer 13Layer 12Layer 11 Layer 19Layer 18Layer 17Layer 16Layer 15
Layer 15Layer 14
 
Abel
Entreehal
21.15 uur

Abel, dat was een van de twee zonen van Adam en Eva, het eerste bekende huisgezinnetje uit de geschiedenis. Het liep niet zo goed met hem af, want het gezinsdenken was zijn broer Ka´n vreemd en hij sloeg zijn niet-zo-dierbare familielid de hersenen in. Abel is ook een band (net als Ka´n trouwens, maar daar horen we tegenwoordig weinig meer van), en wel een bijzonder hitgevoelig kwintetje uit Brabant. De zachte g weten ze nog maar net buiten hun Nederlandstalige teksten te houden, maar verder breiden ze de karakteristieke Brabantse gezelligheid graag uit naar de rest van het land. '3 dagen zon' was al een, toegegeven, zéér bescheiden hitje en er volgt meer, let op onze woorden. De vijf van Abel, die qua leeftijd tussen de 20 en de 25 zweven, begonnen ooit als Engelstalige coverband. Heee, was dat ook niet zo bij De Kast en Volumia? Die twee bands hebben nog nooit op Noorderslag gespeeld, maar verder zou het best eens kunnen dat Abel hun hitsucces ooit achterna zal gaan. De voortekenen (optredens op Pepsi Pop, Uitmarkt, bij 'Laat de Leeuw' en 'Hart van Nederland', videoclips op TMF en The Box) liegen er niet om.
[abel.jpg]  

[drippinhoney.jpg] Drippin' Honey
Entreehal
22.45 uur

Kim Snelten is de beste mondharmonicaspeler van Nederland. Hij speelde zich voor het eerst in de kijkert als lid van de betreurde Jack Of Hearts. Ooit, maar toen zat Kim er nog niet bij, speelde ook bassist Roland 'Lut' Luttik in die band. Nu hebben ze het toch samen tot dezelfde groep geschopt en dat is mooi. Want Drippin' Honey is zonder voorbehoud het beste en meest onderhoudende dat de Nederlandse bluesscene heeft te bieden. Zeg liever garageblues, want erg respectvol gaan ze nou ook weer niet met hun bronnen om. Maar dat houdt de boel levendig, moet je maar denken. De band, die trouwens onder de bezielende leiding staat van de jonge zanger- gitarist Sander Kooiman, tackelt net zo lief country als psychedelische sixtiespunk. Vooral op hun tweede cd 'Se˝orita, sprechen Sie love?', na het uitbundig ontvangen 'Drip drip' uit '97 het tweede wapenfeit van de groep. Op cd dan, want op de podia zetten ze elke keer weer een enthousiast statement over de blues volgens Drippin' Honey neer.
 

Beyond 93
Entreehal
00.15 uur

Wie het eens is met de stelling dat punk in wezen niets anders is dan een rechtstreeks vervolg op de goeie ouwe rock 'n' roll, die heeft aan Beyond 93 absoluut een goeie. Want dit kwartet laat zich gretig be´nvloeden door van alles en nog wat. Als het maar van doen heeft met fifties-rock 'n' roll, sixties-pop, seventies- punk, eighties-hardcore of nineties-neopunkrock. Bas, drums, en vooral veel gitaren, dat is wel genoeg als basis, vinden ze. Daarbovenop: dolenthousiaste schreeuwzang, die wel steevast gebed is in machtig vlotte melodieën. Die elementaire aanpak heeft de band geen windeieren gelegd, gezien succesvolle optredens in het clubcircuit en op Lowlands. Hun debuutalbum 'Stop looking back' verschijnt bij Columbia maar liefst en de videoclip van hun single 'Lies' is, als je goed oplet, te zien bij MTV. Bij 'Alternative nation' weliswaar, maar toch: MTV!
[beyond93.jpg]  

[lovesteaks.jpg] Lovesteaks
Entreehal
01.45 uur

Eindhoven lichtstad? Rock city zul je bedoelen! Want de laatste tijd wordt er daar in het diepe zuiden van het land gerockt dat het een lust is. Een van die rauw rockende combo's is Lovesteaks, een moddervet en sleazy opererende band die van het openschrapen van jouw trommelvliezen een missie heeft gemaakt. Denk aan Mot÷rhead, Ramones, Cramps, Sonics en Hellacopters en zeg elke dag een gebedje voor Elvis, dan kom je een beetje in de buurt van waar Lovesteaks voor staan. 'Supercharged & loud as fuck 100% pure over the top Sleazepunk Rock 'n' roll!!!', zo brullen ze hun eigen definitie van hun muziek in onze oren. Hoe dan ook: in de harten van vele oprechte rockminnaars hebben deze hardste Eindhovenaren ever al een plek veroverd. Wat een manier om de fundamenten van De Oosterpoort eens te testen op hun stevigheid!
 


Wij feliciteren EuroSonic en Noorderslag met 5 jaar live aanwezigheid op het Internet:
ę 1995-2000 vi / Iprecom Groep