Layer 14Layer 13Layer 12Layer 11 Layer 19Layer 18Layer 17Layer 16Layer 15
Layer 15Layer 14
 
Troubadour extra podium
In het kader van de Network Meeting (een vergadering van de onafhankelijke Europese boekingskantoren) is tijdens EuroSonic een extra podium toegevoegd: De Troubadour (Peperstraat). Hier zullen de volgende bands optreden:
Orange Black
Troubadour
21.30 uur (B) (Atomik/Konkurrent)
Weer zoiets leuks uit Belgenland. Het Antwerpse Orange Black bestaat al negen jaar, maar lijkt tot nu toe meer aanhang te hebben onder gerenommeerde collegamuzikanten dan bij Jan Publiek. Zo deed de groep al gewaardeerde voorprogramma-optredens bij groepen als Seam, The Make Up, Stereolab, Girls Against Boys en Pavement, dat prompt een nummer naar onze Belgische broeders noemde. Hun debuut-album `It's electric' wist in kringen van critici al het nodige enthousiasme op te wekken, een reactie die bij het uitkomen van de tweede cd, `Bright lights', nog flink werd aangewakkerd. Wie goed luistert, hoort invloeden van bovengenoemde groepen alsmede van zulke introverte, eigenzinnige schoonheidszoekers als The Sea And Cake (een groep van Tortoise drummer John McEntire), Blur en Built To Spill. Maar bovenal hoor je een groep met een eigen identiteit. Geen wonder dat hun beroemde stadgenoten dEUS de groep vroeg als voorprogramma voor hun laatste optreden van het millennium.

 

Fence
Troubadour
23.00 uur (B) (Labelman/Konkurrent)

Het houdt maar niet op met die vloedgolf aan leuke bands uit het land van de prettige frites en de prachtige bieren. Fence komt nu eens niet uit Antwerpen, Gent of Brussel (we hebben het dus echt over BelgiŽ), maar uit Hasselt. De groep ging van start in '94, om zich in het `repetitiekot' en op menig studentenfeest in het vak te bekwamen. Dat leverde hen in '98 de eerste plaats in Humo's Rock Rally (de Grote Prijs van BelgiŽ, om de autosport-metafoor er even in te houden) op, alsmede verscheidene festivaloptredens, radiosessies en een door `onze' Frans Hagenaars geproduceerde ep. Die werd binnen de kortste keren opgevolgd door een volwaardig langspeelproduct, opnieuw met Hagenaars achter de knoppen. Zijn naam, die ook verbonden is aan Bettie Serveert, Caesar, Daryll Ann en het Friese Travis, geeft al een beetje aan welke kant het opgaat met `The return of Geronimo': prettige gitaarrock vol innerlijke dynamiek en mooie melodiŽn. Hier wil jij meer van horen, zeker weten.

 

Velvet Belly
Troubadour
00.30 uur (N) (Dino Music)
Een popbandje levert je lang niet altijd een vetbelegde boterham op. Zeker niet als je zo stom bent om je eigen pad te volgen en zakelijke belangen ondergeschikt acht aan de kwaliteit van je muziek. Velen van de muzikanten die het Eurosonic/Noorderslag weekend in Groningen logeren hebben er dan ook een baantje naast. Maar de hoofdberoepen van de vier van Velvet Belly slaan echt alles. Drummer Kay R.R. ontwerpt pijpen voor de Noorse olie™industrie, bassist Pal Aanensen assisteert een bekende, gehandicapte Noorse dichter, gitarist Tor Henning Sundgot is kapitein in het Noorse leger. Inderdaad, Velvet Belly komt uit Noorwegen, ook zangeres Anne Marie Almedal (al studeerde ze drie jaar aan het Rotterdamse conservatorium) en toetsenman Vidar Ersfjord. Ze houden allemaal van jaren-zeventig-punk (New York-stijl), jaren©tachtig©synthipop, Krautrock, etherische 4AD©rock en wat dies meer zij, maar daar voegen ze heus wel het hunne aan toe. Hun platen wisten ook in de Nederlandse pers al de nodige handen op mekaar te krijgen, dus waarom zou het Eurosonic publiek achterblijven?

 

Wij feliciteren EuroSonic en Noorderslag met 5 jaar live aanwezigheid op het Internet:
© 1995-2000 vi / Iprecom Groep