Layer 14Layer 13Layer 12Layer 11 Layer 19Layer 18Layer 17Layer 16Layer 15
Layer 15Layer 14
 
D*Time
Simplon
23.00 uur / Nederland

D*Time is het levenswerk van Mark Scheper, een jonge Groninger die zijn hart verpand heeft aan elektronische dansmuziek. Drum 'n' bass, meer in het bijzonder. Maar het belangrijkst voor hem is de funk. Niet zozeer in de letterlijke betekenis, maar de boel moet tenslotte wel swingen, ja! Ook al is D*Times visie op zijn muziek nogal gepolijst, richting LTJ Bukem zeg maar, de voetjes kunnen altijd wel van de vloer. Bij het blad Opscene stuiterden ze alle kanten op, toen ze de demo-cd van D*Time hoorden. "Met een goede producer kan deze eenmansformatie hoog gaan scoren", schreven ze nog. Het blad Interface oordeelde: "De nummers zijn technisch gesproken clean en netjes gemixt, met een mooi helder tophoog." We bedoelen maar. Beide bladen zetten een nummer van D*Time op een gratis bijgeleverde compilatie-cd, en dat doen ze niet zomaar! Mark Scheper presenteerde zijn D*Time-project live op het Groninger U Hoort Nog Van Ons-festival, waar hij de nodige open doekjes kreeg. Opletten dus!

[dtime.jpg]  

[elegia.jpg] Elégia
Simplon
00.30 uur / Frankrijk (F-Com/PIAS)

Elégia, Elégia ... Wacht eens, roept de iets gerijptere popliefhebber nu, was dat geen instrumentaal nummer van New Order, van hun derde cd 'Low life' uit '85 om precies te zijn? Waarmee die gerijpte popliefhebber de spijker op zijn kop slaat. Voor Laurent Collat was New Order inderdaad zijn eerste muzikale liefde. Toen hij begin jaren negentig de elektronische dansmuziek ontdekte, was het hek voor deze jonge Fransman helemaal van de dam. De pure emotie uit de New Order-hoek koppelen aan de digitalia en de dansbaarheid van house, techno en wat niet al, die missie werd zijn obsessie. In '95 maakte hij al een album, maar hij kwam pas een beetje onder de aandacht dankzij een paar fraaie EP's op F Communications, het label van de beroemde DJ en technoproducer Laurent Garnier. Elégia was toen nog instrumentaal in de weer, net als New Orders "Elégia". Maar voor hij aan de slag ging met zijn tweede cd ging hij toch op zoek naar een Stem. Die vond hij in de keel van ene Esther. Haar warme, melancholieke zang bleek de ideale aanvulling op zijn elektronische toeren, waarmee 'Sounds within' een cd is geworden met een langdurige houdbaarheid.

 

DoctorOlive
Simplon
02.00 uur / Frankrijk (Essential Dance Music)

Dat de Fransen kunnen dansen, is na het internationale succes van Laurent Garnier, Daft Punk en Mr. Oizo (Flat Eric!) onderhand wel bekend. Nu hebben we weer DoctorOlive, geboren en wonend in Parijs, maar tussendoor opgegroeid in Normandië. DoctorOlive maakte ooit twee 12-inches voor het beroemde Gentse technolabel R&S en werd daarna heen en weer geslingerd tussen loze beloftes en falende platenmaatschappijen. Maar uiteindelijk slaagde hij er toch in om zijn debuutalbum aan de man te brengen. 'First dee-jay on the moon' is een verdomd apart plaatje geworden. Als het eerste dansfeestje op het hemellichaam uit de titel met zulke muziek wordt opgeluisterd, wil nooit meer iemand terug naar die saaie aardkloot. Want DoctorOlive klutst drum 'n' bass, seventies-pornomuzak, orchestrale bombast, jazz en nog veel, veel meer door elkaar tot een sterke eenheid, waarop het goed dansen is. Of uitpuffen, mocht je moe worden van al dat dansgeweld. Live wordt DoctorOlive bijgestaan door een percussionist annex zanger en een DJ, die trouwens op het album ook al de nodige klusjes verrichtten

[dr.jpg]  

Lady Aïda
Simplon
Nederland

DJ Lady Ada is renowned for her special vision on contemporary dance music. She knows how to capture and mesmerise her audience with the musical story that she unfolds. Having started her DJ carreer back in 1989, Lady Ada now stands as a relevant and influential figure in the dutch dance-scene.
She favours a wide spectrum of sound in her sets. Ranging from Detroit & Chicago techno to electro, drum 'n bass and other experimental beats and soundsculptures.
DJ Lady Ada plays her music at many different events such as cultural festivals: Rotterdam Filmfestival and multi-media events like Wave Koekoek 1.0. Beta and celebrated festivals to which dancemusic is central: Metropolis, Lowlands, Dance Valley, Pinkpop, Digital Overdose, Crossing Border, Noorderslag and New Frontier and Euroslag.
She also works as a reporter for Oor magazine. Working as a dancemusic-critic she compiles the uncompromising, underground RebelBass single chart, and every two weeks she writes her column RebelBass.
Lady Ada has been nominated for the Silver-Star-award: Best Dutch Techno-dj.

 

Wij feliciteren EuroSonic en Noorderslag met 5 jaar live aanwezigheid op het Internet:
1995-2000 vi / Iprecom Groep