Layer 14Layer 13Layer 12Layer 11 Layer 19Layer 18Layer 17Layer 16Layer 15
Layer 15Layer 14
 
Monster
*** CANCELLED ***
Machinefabriek
21.00 uur / Zweden
(Burning Heart/Sonic Rendezvous)

Stel dat The Supremes een album zouden laten produceren door The Clash, hoe zou dat dan klinken? Of, sterker nog, andersom? Een mogelijk antwoord op die vraag wordt gegeven door Monster, weer zo'n veelbelovende groep uit Zweden. Hun debuut-cd 'Rockers delight' wordt inderdaad gekarakteriseerd door de ietwat ongebruikelijke combinatie uit de eerste zin. Dat komt, de mannen van Monster zijn punkrockers van origine, maar dan wel van het soort dat de zon in het water van andere muziekstijlen kan zien schijnen - zoals The Clash destijds, precies. Net als die achteraf behoorlijk invloedrijke punkband doken de Monstertjes diep in de muziekhistorie, om boven te komen met een diepe verering voor helden als Lee 'Scratch' Perry en reggae, soul en wat al niet. Op 'Gone gone gone / A bash dem' (een enkele cd met een dubbele titel) is deze formule verder uitgewerkt... Tot in de puntjes. Gitaar, drums en bas krijgen gezelschap van orgel, trombone en sax, bouwstenen waarmee een even militant als aanstekelijk muzikaal bolwerk wordt opgetrokken

[monster.jpg]  

[dill_brothres.jpg] Dill brothers
Machinefabriek
22.00 uur / België (PIAS)

Feest! Feest!! Feest!!! Dat zijn de grondbeginselen van The Dill Brothers. Ska is het vakgebied van dit Belgische orkest, waarin overigens niemand met de achternaam uit de groepsnaam zitting heeft - laat staan dat er broers in zouden zitten. De inmiddels oeroude, maar in zijn aanstekelijkheid onovertroffen ska-beat krijgt in het geval van de Fa. Gebr. Dill gezelschap van ritmes en invloeden uit alle hoeken van de wereld, en dan vooral die hoeken waar dansbaarheid ook al hoog in het vaandel staat. Belgische festivals als Dranouter (eigenlijk een folkfestival!) en Open Tropen maakten al kennis met de verrichtingen van de groep, die een uiterst dampend soort dansbaarheid voorstaat. En dat drong in die gevallen door tot de achterste rijen. Groningen zal ook wel smelten voor zoveel tropisch geinspireerde feestelijkheid.

Jammah Tammah

Machinefabriek
23.00 uur / Groningen

Jaaah, Jammah Tammah! Speedy en zijn kornuiten zijn werkelijk niet te stoppen. Na zijn succesjaren met de Groninger pretpunkers de Boegies kon onze Speedy, de clown van de poppodia, het niet laten. Jammah Tammah werd zijn nieuwe uitlaatklep, eentje waarmee hij zijn liefde voor ska kon uiten bovendien. Inmiddels is Jammah Tammah al heel wat jaartjes een van de toonaangevende bands in deze sector. Stijlvast zijn ze, gelukkig, niet want alles kan in Jammah Tammah. Maar spelen kunnen ze wel. Vooral die blazerssectie, die is opgetrokken uit de beste krachten van de Groninger Jazzscene en in het beste geval uit zes man bestaat, weet iedereen altijd weer te verbazen- maar als ze eens met z'n vieren zijn staat de boel evengoed nog als een huis, hoor. Er komt weer een nieuw plaatje, waarop de gedeeltelijk ververste bezetting opnieuw flink te keer gaat en waarop zelfs gerapt wordt. Dik feest toch.

[jammahtammah.jpg]
 
Wij feliciteren EuroSonic en Noorderslag met 5 jaar live aanwezigheid op het Internet:
1995-2000 vi / Iprecom Groep