Layer 14Layer 13Layer 12Layer 11 Layer 19Layer 18Layer 17Layer 16Layer 15
Layer 15Layer 14
 
SevenHz
Café Koster
21.30 uur / Nederland

Elke muzikantenscene in iedere middelgrote stad heeft last van incestueuze trekjes. Neem nou sevenHz, dat in de bio rond uitkomt voor de nodige bloedschennige banden. Zanger-gitarist Okkie drumde ooit in Mobile en Simm Alley, gitarist Martin hield huis in hardcorebandjes, drummer Manno zat in Spiral Sea en zit nog steeds in Stanza 8 en bassiste Barbara baste lange tijd in het lang niet misse Benjamin B. Waarin trouwens, let even op, Okkie ooit heel even speelde en Martin het licht deed. Hoe dan ook, na zijn drumcarriére kon Okkie zijn lang onderdrukte neigingen tot gitaarspelen en liedjes schrijven niet langer onder de duim houden. Bij Martin, emo- en hardcorefan tot in de bloedlichaampjes, boorde hij een zachte kant aan, zodat die man tegenwoordig bijna roerende partijen aan zijn gitaar ontwringt. Hoe dan ook: sevenHz is kersvers, maar lang niet eenkennig in zijn invloeden. Weer zo'n veelbelovend Gronings bandje!

Lees ook onze SevenHz Special over de inteelt in de Groninger Muziekwereld.

[sevenhz.jpg]  

[jimmy_baroch.jpg] Jimmy Barock
Café Koster
23.00 uur / Nederland

Waar zoeken drie Groninger jongelieden van rond de twintig met een licht afwijkende muzieksmaak zoal hun vertier? Krek: in Vera, brandpunt van de gitaarspelende tegencultuur in het noorden des lands. Shellac, Blonde Redhead, Sunny Day Real Estate: zij allen kwamen in die prachtige zaal getuigenis afleggen van hun muzikale waarden. Richard, Joey en Jonne stonden erbij en dronken elke noot van hun helden in. Toen ze zelf hun instrumenten oppakten lag het voor de hand welke kant 't op zou gaan. Heftige gitaarnoise dus, al is ook het ingetogen geluid van een Mogwai wel aan deze jongelieden besteed. De eerste demo werd, heel schattig, vastgelegd met een viersporenrecorder in de studeerkamer van een der pa's. Een mooie leerervaring, maar vooralsnog is het podium de plek waar Jimmy Barock zich het beste thuisvoelt. Vera en Simplon, die andere trots van popminnend Groningen, werden op die manier al veroverd. En in dezelfde Oosterpoort waar zich ieder jaar weer Noorderslag afspeelt, heeft Jimmy Barock ook al wat voetspoortjes liggen. In het kader van het U Hoort Nog Van Ons-festival en de Pop=Prima Prijs, waar het trio moeiteloos derde werd.

 

Benjamin B Café Koster 00.30 uur / Nederland (Excelsior/V2) Nu ook Meindert Talma is doorgedrongen tot de eervolle rangen van het trendsettende Excelsior-label, hoeft Benjamin B. niet meer alleen pal te staan voor de belangen van de noordelijke popmuziek. Want na het verscheiden van het Friese Simmer kregen de vier van Benjamin B. het knap koud, daar eenzaam en alleen op de noordelijke hoek. Jawel, de vier van Benjamin B. In het recente verleden heb je ze wel eens met zijn drieën op het podium kunnen signaleren. Maar nadat bassiste Barbara B. de band verliet is er meteen maar een extra gitarist aangetrokken. Niettemin maakt voorman Phybeau B. (eigenlijk Scholtens) daar in Winschoten nog altijd de mooiste, puntigste en puurste liedjes. Zowel op het veelgeprezen debuut 'The comfort of replay' als op de al even enthousiast ontvangen opvolger 'Instant art'. Hartverwarmend, zo'n groep. [benjamin_b.jpg]  

Wij feliciteren EuroSonic en Noorderslag met 5 jaar live aanwezigheid op het Internet:
1995-2000 vi / Iprecom Groep